Jul i Zoo

Mon ikke historierne om den iltre nisse Hyggen der bor på loftet over fru Larsen er kendt af mangen børn og deres forældre?! Hvem elsker ikke at grine af nissen, der altid får en blå finger af krapylet – en papegøje – der bider den i fingeren når den skal fodre den? Og hjem morer sig ikke hjerteligt over samme nisse, når den køre af sted med hunden Rolf spændt for kælken om natten, når den skal ud til Zoo for at hente halm og hø ved elefanterne til kaninerne?!
Jo, vi er flere der elsker og morer os herligt over forfatteren Lars Henrik Olsens gamle julekalenderfortælling om Hyggen.

Nu er Lars Henrik Olsen på banen med endnu en julekalenderbog. Her møder vi en lille nissefamilie kaldet bjergfolket, der bor trygt og godt i det gamle ugletårn i Zoo – lige indtil den dag hvor de erfare, at ugletårnet skal rives ned. Nu er gode råd dyre! Den stakkels lille nissefamilie har intet sted at tage hen, og nissemor venter sig endda. Men heldigvis kommer deres gode, gamle ven gårdnissen Hyggen jo på besøg, når han skal hente halm og hø. Nu starter nisserne og Zoo´s dejlige dyr et sandt oprør. Med Hyggen i spidsen demonstrerer dyrene skiftevis men ingenting går planlagt

”Jul i Zoo” er en morsom og sød kalenderbog med 24 kapitler – et til hver dag i julemåneden. Vi følger den lille nissefamilie og deres genvordigheder samt deres gode ven Hyggen. Sjovt og egentligt banalt som denne slags historier er.
Da Zoo skal have et nyt anlæg må ugletårnet ned, men nissefamilien må sammen med Hyggen og dyrene kæmpe imod. Også menneskene viser sig at være venligere end de først tiltror dem. ”Jul i Zoo” er en bog om venskab og varme især, og på den måde indbegrebet af julens kærlige budskab. Det hele er krydret med Lars Henrik Olsens vanlige anekdoter og sagn om nisser i gamle dage. Nu og da er folkemindedelen næste en tand for tung til det meget unge publikum.

Tiden vil vise, om ”Jul i Zoo” bliver en klassiker på samme vis som julefortællingen om Hyggen. Bogen her er et hyggeligt og godt bud på en vellykket kalenderbog for børnefamilien. Sød og fin.

Køb Jul i Zoo online

Skriv et svar