Mytens forbandelse: Den ældste myte

Med ”Den ældste myte” har forfatteren Boris Hansen taget hul på sin triologi ”Mytens forbandelse” og hold da op, hvor det tegner godt!
Genren er fantasy, men når det er sagt må vi også sige gys og gru.

”Mytens forbandelse” er nemlig navnet på en ældgammel historie ,der knytter sig til et vævet tæppe med billeder. Myten og tæppet er en slags forbandelse. Det er nemlig sådan, at myten ifølge historien vil blive fundet af seks børn og slå spild mellem dem og ikke nok med det: den vil gøre en af de seks til morder og en anden til offer!

De tre venner Brille, Emma og Adrian, i alderen ti år, finder ved et tilfælde det gamle tæppe med mytens forbandelse i et forladt og faldefærdigt hus. Snart har de følgeskab af Adrians storebror Jeppe og søster Nadja. De satser på at sælge det unikke gamle tæppe til kammeraten Philips rige forældre.
Nu er de seks børn samlet – sådan som myten foreskriver. Hurtigt fornemmer de, at der sker ting og sager omkring dem. At der er nogen eller noget, der lurer på dem. En dæmonabe er på spil og samtidig ændrer en af de seks markant karakter. En gammel dagbog medvirker til at afsløre den uhyggelige forbandelse.

Ifølge myten vil hver af de seks have hver sin rolle, men spørgsmålet er blot om børnene vil indse det, før det er for sent og en af de seks når at dræbe?

Forfatteren har skabt en hårdrejsende fortælling om en herlig gruppe børn, der bliver kastet ud i et gådefult, mystisk og farligt spil, da de finder et gammelt tæppe. Boris Hansen er en dygtig forfatter med sans for at fange sin målgruppe og bruge en bred vifte af fortællermæssige virkemidler.
Her og der kunne plottet godt fremstå lidt mere klart, men samtidig er det prisværdigt at servere en handlingsmættet fortælling, der også stiller krav til læseren. I ”Den ældste myte” skal læseren nemlig også gøre sig tanker om hvad der sker og hvem, der mon gør hvad.

Fortællingen om det spektakulære tæppe, der indeholder en række scener der siden skal blive virkelige med børnene som aktører, er både genial og grum. De seks børn og unge er oveni et spændende bekendtskab med hver deres personlighed. Der er lagt op til en hårdrejsende læseoplevelse!

Køb Mytens forbandelse: Den ældste myte online

Skriv et svar