Tips til bedre og billigere udflugter

Top Ti Tips til bedre og billigere udflugter!

Vi kender det alle sammen. Familien skal på udflugt, men sidste gang blev det væsentligt dyrere end forventet. Det er som om, at priserne er skruet i vejret, og alting løber lynhurtigt op. Danmark ér et dyrt land at leve i, og det mærker vi også, når vi gerne vil hygge os med familien.

For at spare penge og få plads til det sjove må der nødvendigvis købes mindre til overpris. Nøglen til besparelse er først og fremmest, at vi selv sørger for mad og drikke samt i et vist omfang også sparer på det øvrige forbrug og ser os godt for generelt, når vi skal på tur.

Med planlægning og en positiv indstilling bliver det ikke kedeligere, fordi der skal spares; tværtimod er der større valgfrihed og kvalitet, når I træffer valgene frem for at købe det første og bedste til overpris. Der er intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget!

1. Maden er en stor udgiftspost, når I er på farten. Med hjemmelavet nem finger mad i rygsækken eller en større frokost i køletasken er der lagt op til hygge og en stor besparelse. Det er altafgørende, at I er velforberedte, når det gælder al slags medbragt mad, for ellers går det hele hurtigt galt og ender i ærgrelser og frustrationer over, hvor lang tid det tager at få maden pakket, at I ikke kan finde et sted at sidde og spise, at maden er lunken osv. En madkurv er kun en succes, hvis I har forberedt det meste dagen før og har udstyret til det (køletaske + service + dug). Det tager ofte længere tid, end man umiddelbart forventer at pakke en køletaske med mad og drikke, men øvelse gør mester.

En god idé er at lave en huskeliste over det, I har brug for, således at I altid hurtigt kan tjekke op på, at alt er klappet og klart.

Alternativet til den hyggelige madkurv er rygsækken med nem finger mad i form af forskellige former for bagt brød med og uden fyld: pirogger, samosas, hjemmelavet pizza el. calzone, pizzasnegl, pølsehorn, empanadas, foccia, indiske naanbrød , madmuffins, minirugbrød, pissaladiere, pesto-snegle, grovboller m. revne rodfrugter i dejen, grovboller m. spinat eller grønkål og ost i dejen. Det gode ved disse madbrød er, udover at de smager lækkert, at de er nemme at have med og super velegnede til at spise på farten, og så kan brødene alle bages i god tid forud for turen – ja, rent faktisk kan de bages og fryses ned, så I altid har et forråd af super gode sager lige til at tage med på en dejlig udflugt. Tilmed kræver disse brød ikke, at I slæber køleelementer med.

Udover skønne indbagte sager er der andre fine ting, der kan spises med hånden, så som grove wraps med fyld omrullet stramt med madpapir og skåret over på midten, eller på same vis gjort med et fladbrød, grov pitabrød med fyld i et kaffefilter, så det er til at styre, rugklapper med fyld samt den klassiske amagermad. Alt afhængigt af fyldet, og hvor lang tid maden skal vente i rygsækken, kan det være en god idé at køle disse gode sager ned – fx med de medbragte drikkevarer (se afsnittet herom).

2. Drikkevarer er en dyr post på udflugten, så her er der mange penge at spare. Det er vigtigt at være i god tid, så I får lagt de ønskede drikkevarer på køl eller frost forud for turen. Vand til at slukke tørsten med er alfa og omega, så tap det gode postevand derhjemme og læg det på køl. Er det sommer og varmt vil det være en god idé at fylde plastflasker halvt op med vand og fryse dagen før, for så på udflugtsdagen at fylde helt op med vand. På den måde har I (is)koldt vand i lang tid. I kan selvfølgelig tilsætte lidt lime, citron eller skønne krydderurter i vandet. Juicebrikker kan fryses helt eller delvist og bruges som fryseelement i madkurven. Der er mange penge at spare ved at medbringe sodavand hjemmefra, og udvalget er selvfølgelig også større i det lokale supermarked end dér, hvor I er på udflugt.

Skulle det glippe med at få lagt drikkevarer på køl, vil der altid være en besparelse ved at købe ½ liters flasker med juice, sodavand og vand fra køleskabet i et supermarked, I passerer på vejen, frem for at købe disse drikkevarer til fuld pris i fx biografen, sommerland eller et andet sted, I er på udflugt.

Holder de voksne af en kop kaffe eller the, er det en god idé at medbringe en termokande med kogende vand plus tebreve og lidt pulverkaffe i et bæger. Er det efterår eller vinter, vil hele familien sikkert sætte pris på medbragt kakao, men husk at mælk ikke må stå i en termokande i flere timer.

3. Medbring frisk frugt hjemmefra. Frugt hører til på enhver udflugt, men I bestemmer selv, i hvilken form det skal være. Det letteste er at snuppe et æble, en pære, en banan eller et andet stykke ”gnave-frugt”, men ærlig talt så kan det godt blive lidt kedeligt i længden, når ungerne er vant til det fra hverdagen, og der er så mange fristelser, der lokker på en udflugt. Giv derfor de store is og candyfloss kamp til stregen med lidt særligt, hvis I har tid og lyst. Det kan være i form af en portionsanrettet frisk frugtsalat, der medbringes i et bæger med låg, eller friske bær, der også tit er populære hos børn. Lækkert er også frugtspyd, som ungerne kan være med til at lave, eller dejlige stykker udskåret melon, lige som ananas smager herligt. En halveret kiwi og en teske hører sammen, så kiwien kan nydes, som var det et blødkogt æg. Mulighederne er altid mange, når det handler om frisk frugt, som vi aldrig må glemme.

Har I lyst, kan der suppleres med tørret frugt og evt. nødder og mandler, som mange børn også holder meget af. Det kan være med til at give modspil til alt det søde.

4. Snolder, slik og godter. Kært barn har mange navne! Tit får ungerne lov til at købe lidt slik, når de skal i biffen, men prisen er ofte mere end dobbelt så høj som den, I betaler i kiosken lige henne om hjørnet. I kan spare endnu flere penge, hvis slikket bliver købt i det lokale lavpris supermarked.

Ikke alt slik er lige godt, og derfor kan det være en fordel at købe slikket i et stort supermarked med et større u

Skriv et svar